היום לפני שנה חזרנו לארץ, אני מבין בימים האחרונים שאני מתייחס לזה קצת כמו יום הולדת, מרגיש את זה מגיע, ההיום לפני שנה של גוגל ופייסבוק מתחילים להחליף תמונות של חיים על אי לרגעים של פרידות והשינה בלילה נעשית קצת יותר טורדנית. אולי גם זה ה-40 שמגיע בעוד שבועיים ומעצים את תחושת הסיכום. עלו בי המון מחשבות ונזכרתי שיש לי בלוג שזו הייתה מטרתו בעצם, להעלות על הכתב את הרעש שיעשה קצת יותר שקט.
אני חושב שלא עבר כמעט יום בשנה האחרונה שלא חשבתי על קופנגן, בהתחלה זה עלה כמעט בכל שיחה עם כל בן אדם שנפגשתי איתו, סליחה על זה, אח"כ באזכורים קלים ובהמשך בנקודות השוואה שהתחילו להתרחק. אבל עם מורני זה עלה כל הזמן, כמעט כל יום. בתמונות שנשלחות אחד לשנייה, בסופר כשמסיימים קניות, בזה שהפסקנו כמעט ללכת למסעדות כי הפערים במחירים נהיו בלתי נסבלים, בצחוקים ובזוכרת ש.. ולפעמים גם בבקרים קשים של תסכול, של עצב אמיתי על מה שהיה לנו שם. זה היה לנו תהליך פרידה אמיתי.
לצידם היו לנו הילדים שעליהם ראינו כיצד הזיכרון הולך ונעלם להם. פתאום עולה בי זיכרון חד וכואב שמפלח את הלב, גל ואור משחקים "במשפחה" משחק שהתחיל שם, והם מושיבים בובות וחברים דמיוניים וקוראים בשמות של כל החברים שנשארו שם מאחור, "בואי תמר! אני רום! ניקו גם רוצה לשחק, הנה גאיה וכפיר, תביאו את יהלול ויובלי!" שמענו אותם מהמיטה משחקים בחיים שהיו להם שם, הם בפיקאפ, בדרך לגן, על החוף, בבריכה, חיים של ג'ונגל וילדות חופשית. גם הם התגעגעו. ואז כמו ילדים, שכחו לאט לאט, את השמות, את האנגלית, את הבית והבריכה, את טונג נאי פאן בשבתות ואת הגן, את אלי וניקול הגננות, את האופנוע, את צ'וק, לין וסין. ויחד איתם גם אנחנו נשאבנו ליום יום שלנו.
אז למה אני מתגעגע?
יהיה קשה לכמת את זה בנקודות כי אני פשוט מתגעגע. לבית שלנו על הים, לחדרים שלו הגדולים, למטבח הירוק המכוער שהצליח להוציא אוכל לכל מי שעבר בדרך, לבריכה ולבר, לפלטת הצבעים שיכלתי לראות מהחלון כשאני עובד על המחשב שהשתנתה עם העונות, לבר שליד הבית שניגן מוזיקה סבירה או לא ולצוות של פאנגן ביץ ריזורט, לבקרים המביכים עם בוב כשגל עושה טנטרום ולבוקר טוב השגרתי שלו "היי בוב" "היי מייט" במבטא גורדון רמזיאי מושלם.
אני מתגעגע לאי, לחיים באי, לכבישים והקטנוע, לאפשרות לעלות גבוה ולנשום אוויר של ג'ונגל, לחופים היפים ולחיות הבר, לריזורטים המפנקים ולקוקוסים, וואו כמה אני מתגעגע לקוקוסים. למסיבות פולמון, לאש והמוזיקה, לאושר בעיניים.
אני מתגעגע לדמויות, לאופה הגרמני, למיו שהשכירה לנו את הרכב והקטנוע והיו לה הקוקוסים הצוננים והמתוקים ביותר באי, לזה שפרצופים התחילו להיות מוכרים, לחוויה של קהילה בינלאומית רב שפתית, רב-תרבותית.
אני מתגעגע לחברים שלנו, לשבתות שלנו בטונג נאי פאן לפני שכולם גילו אותה ונהיה שם ארקפה בגן יבנה ביום שישי בבוקר, לאחר הצהריים עם הילדים ולזה שבפעם הראשונה היו לי ולמורני חברים משותפים שהם של שנינו ולא בהשאלה אחד מהשנייה.
אני מתגעגע לדייטים, לביקורים של המשפחות והאפשרות להקדיש זמן שהוא שלנו, אני מתגעגע לרכב על הטוסטוס כשהילדים איתי ואני לוחש להם שירים בקסדה, לטיולים על החוף אחרי מונסון לראות מה הים שלח לנו, להחזיק ידיים עם מורני ולהסתכל על השקיעה כשיתושים מכרסמים לנו את הרגליים עד העצם.
אני מתגעגע לעצמי, לווליום הנמוך יותר, ליכולת להתנתק מהמציאות, מהחדשות, מהכאן והעכשיו, ליוגה והשקט.
מה לקחנו?
אי אז כשעזבנו אמרתי למורני שאם הכל ישאר כקוריוז אז זה יהיה מאוד חבל, כי כל הרשימה הנ"ל היא תזכורות לחיים שכדאי וראוי לקיים בכל מקום. שאנחנו צריכים למצוא דרך לקיים גם כאן מציאות שונה. זו משימה קשה מאוד.
כל אחד התחיל מחדש, מורני נכנסה לחנך בתיכון חדש קרוב לבית וחזרה לווינגייט, במהלך השנה מצאה את עצמה עובדת שישה ימים בשבוע, קריעה אמיתית, הילדים נכנסו למסגרות חדשות, פעם ראשונה בנפרד ואני התחלתי עבודה חדשה ברפורמת "החינוך היוצר". החיים נכנסו מהר לאנרגיות של ישראל, האלימות מאוד צרמה לנו בהתחלה, הכבישים, מעברי החצייה, המתח והלחץ, חזרנו הישר להפיכה משטרית בישראל, גם זה לא תרם, כשטסנו ניתקנו את עצמנו, לא היו חדשות ולא ווינט או ערוץ 12, את זה הצלחנו לשמור, אין יותר מהדורות חדשות בבית, לא לנו ולא מול הילדים, זה לא אומר שזה לא זולג, החיים פה מאלצים אותך לחיות את ההווה, כאנשי חינוך אנחנו נדרשים להסתכל למציאות בעיניים.
חזרנו לבית שלנו שגרו בו אנשים שהתייחסו אליו לא יפה, גם את זה היינו צריכים לבנות מחדש, לצבוע, לזרוק, לבנות לילדים מיטה חדשה, לזרוק דברים, להיזכר בכמה מעט היה לנו שם וכמה היינו מאושרים בחלקנו.
גל התחדש במשקפיים, אור התארכה וגדלה, הם שניהם מתבגרים ומשתנים יום יום.
בשנה האחרונה התחלתי ללכת למעגל גברים, מנחה אותו איתי לינדר, חבר מחיים של פעם והיום המנחה שלי במעגל יוצא דופן וחשוב של גברים שנפגשים לדבר, לפתוח מרחב, להביט בעיניים להתמודד עם זעם וכעס, יום בשבוע אני נוסע בערב לתל אביב, זמן לעצמי, להתמודד עם החיים שבחזרה, זו מתנה שהענקתי לעצמי ואני ממליץ לכל גבר לחפש מעגל כזה קרוב לביתו.
התחדשתי בשני קעקועים על ידי ליסה וון לווי המוכשרת כל כך, אחד הוא קופנגן כולה, כד עם עץ קוקוס, ים שקט וירח מלא. הקעקוע השני נולד על סירת דייגים והתגשם כאן, לנשום, כד נוסף עם פרחים ולצידו נר דולק (כי כל עוד הוא דולק אפשר לתקן) שיזכירו לי לשאוף כאילו אני מריח את הפרחים ולנשוף כאילו אני מכבה את הנר. לנשום.
קיבלנו מתנה מדהימה בקופנגן, את משפחת שפירא, אור, ירדן, יובלי, יהלול וברבור, השכנים הנצחיים שלנו משם שהפכו למשפחה, אני חושב שזה מזל עצום שיש לנו עם מי לצלוח את האתגרים האלה ביום יום, לשתף, לכאוב ביחד, לצחוק ולהיזכר, להבטיח שנשוב.
הייתי רוצה לחשוב שלקחנו תפיסה, מן משקפיים כאלה שמאפשרים לראות את המציאות קצת אחרת, שלימדנו את עצמנו כתא משפחתי, כזוג, שאפשר. שאין משימה קשה, שיש מגבלות אובייקטיביות אבל כשאנחנו ביחד אנחנו יכולים הכל. ולזה יש ביטויים ביום יום ביננו ועם הילדים ויש לזה אומץ לצאת להרפתקאות נוספות שעוד לפנינו.
רשמנו את גל לבי"ס דו-לשוני יהודי-ערבי בבית ברל, יש לזה המון השלכות, נסיעות קשות בבוקר, להוציא אותו מהשכונה, לשים אותו בבית ספר מורכב מאוד עם המון דילמות. השבוע אמרתי למורני שאני רואה בזה עוד בחירת "קופנגן" כזו שיש בה המון מחירים אבל כזו שאנחנו יכולים לקחת, כי אנחנו אנחנו, ולמדנו לסמוך על האינסטינקטים שלנו. אני מזמן לנו עוד הרבה בחירות "קופנגן".
מתי נחזור?
שואלים את זה אותנו המון, אני לא יודע אם נחזור לקופנגן, המסע שלנו עוד בתחילת דרכו, אני עובד היום בעבודה שהיא אחת מהמשימות המדהימות ביותר שיצא לי לקחת חלק בהן, אנחנו ליד המשפחה שלנו, החברים שלנו כאן, החיים כאן אמנם קשים מאוד, יקרים, כובשים, אלימים אבל אנחנו עדיין כאן, מבחירה, כמעט כל שבוע אני מוכן לזרוק הכל ולצאת למסע חדש אבל התנאים לא הבשילו ואם יש משהו שהמסע הזה לימד אותנו זה שאי אפשר לכפות על המציאות רגעים לא בשלים. אנחנו בוראים לנו הרפתקאות חדשות, על שאלה מתי נחזור קשה לענות, בהרבה מובנים לא כל כך חזרנו, במובנים אחרים אנחנו עדיין במסע.
רוצ לקבל עידכונים? להתייעץ או להבין איך עושים את זה? השאירו לי הודעה
האתר נבנה ע"י ניר בוסקו, כל הזכויות שמורות, אין לעשות שימוש בתמונות או בטקסט המופיע באתר ללא אישור המחבר.
האתר נבנה בעברית רב-מגדרית באדיבותה של מיכל שומר המהפכנית. לפרטים נוספים.
הי אני ניר בוסקו
קצת קשה להגדיר במילה אחת את מה שאני עושה. איש חינוך, מורה של מור, מעצב גרפי ומפתח אתרים, נגר חובב, הנדימן, מייקר. בעיקר נשוי למורן ואבא של גל ואור.
בתוך הבליל הזה אני בעיקר מנסה לעשות את מה שאני אוהב ולעבוד עם נשים טוב.
הקמתי את "הפרעת קשב" מתוך רצון להביא לידי ביטוי את כל עולמות העיסוק שלי, לפעמים הם משתלבים ולפעמים הם נפגשים, האהבה שלי לעשייה חינוכית לצד האהבה שלי לדברים יפים.